En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

01 Haz 2022 - 31 May 2023
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

#1

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

 ! Mesaj kısım: Başlık Aboneliği
Bu konu, yeni cevaplardan haberdar olmanız için CEVAP Bildirimi ( Başlık Aboneliği ) yapmanız gereken bir başlık türüdür.

Başlığı takibe alınız !

GENEL BİLGİLENDİRME



Bilindiği üzere genelde resmi tatilleri hafta sonu ile bağlayıp her fırsatta Eğitim Kampı düzenlemeye çalışıyoruz. Önümüzdeki Ramazan Bayramının ilk günü cumaya denk geldiği için çok da uzun bir tatil fırsatı vermedi. Bayram sonrası ilk gün Pazartesi yani bağlayabileceğimiz bir hafta sonu falan yok. Uygulanabilecek en iyi senaryo eski kamplar gibi 6-7 günlük yapmak yerine 3 gün olarak planlamaktı ama onu da bayram sonrası hemen vizeler başladığı için yapamıyoruz.

Tabi bu demek değil ki hiç plan yapamayacağız. Allah yüzümüze baktı. 1 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor. Bayram kampı telafisi yapmak için ilk fırsatımız olmuş oldu. 29-30 Nisan hafta sonunu 1 Mayıs Pazartesi ile birleştirerek 3 günlük mini bir kamp planlaması söz konusu. Bunun yanında ikinci telafi fırsatımız bizi 19 Mayıs'ta karşılıyor. O zaman da 19 Mayıs Cuma'yı 20-21 Mayıs hafta sonu ile birleştirerek yine 3 günlük bir mini kamp planlaması söz konusu. Bu şekilde geçmiş yıllarda Bayramda tatillerine tam denk gelip yapılan 6-7 günlük eğitim kamplarını 2 aşamada gerçekleştirmiş oluyoruz. Umarız bu iki mini kamp planları tam verimle gerçekleşip gerçek bir telafi hatta daha fazlası olur.

Önümüzdeki ilk mini kampımız hakkında bilgilendirme yapmaya devam edecek olursak;
Bu kampımız her seviyeden pilotun aradığını bulacağı kutsal mekan Serdivan,Sakarya bölgesine planlanacaktır. Tabi şu an için sizleri meteorolojik anlamda bilgilendiremiyoruz. Meteorolojik şartlar hakkında bilgilendirme tarih yaklaştıkça netlik kazanacaktır. Şu an için içimizi ferah, enerjimizi yüksek tutup bu olası kamp planımızın ultra verimli geçmesini temenni ediyoruz.

Kamp ile ilgili tüm duyurular ve gelişmeler bu başlıktan paylaşılacaktır. Yeni mesajlardan bildirim alabilmeniz adına başlığı takibe alabilirsiniz.


Etkinlik Amacı

Etkinliğimiz Eğitim Kampı olacaktır. Eğitim Kampımız BPE ve BPE+lara yönelik uçuşları içerecektir.


Katılım Türü

Katılım türü, tüm seviyeden öğrenci pilotlar için zorunludur.


Maddi Durum

Etkinlik için toplanacak ücretin ne olacağını şimdiden söylemek mümkün değil elbette. Herkesin bildiği gibi katılımcı sayısı ne kadar fazla olursa etkinlik ücreti o kadar düşük olur.
Bu seneki yarıyıl Denizli kampımız büyük uğraş ve emekler sonucu olabildiğince düşük maliyet ile kapatılmıştı. Ne yazık ki aynı durumun bu kampımız için olacağının garantisini veremiyoruz. Sakarya gidiş-dönüş araç konusu için okul aracı ayarlandı diyebiliriz. Sakarya içi ulaşım, konaklama gibi konulardaki planlamalara yeni başlanmıştır.

Kişi başı etkinlik maliyeti etkinliğin tüm giderleri belirlendikten sonra tahmini katılımcı sayısına göre duyurulur fakat kesin katılımcı listesi belirlenene kadar bu ücret sadece fikir sahibi olmanızdan öteye geçemeyecektir. Yine olabildiğince maliyeti düşük tutabilmek için uğraşacağız. Sizlerden de Ulaşım, Konaklama, Yemek gibi konularda Sponsorluk ayarlayabilecek veya farklı şekilde yardımı dokunabilecek kişilerin yardımlarını bekliyoruz.



Katılımcı profilini görmek ve planlamalar için kişi sayısını öngörebilmemiz için eğitmen müsaitlik durumlarından bağımsız aşağıda linkini bıraktığım blok başvuru formunu doldurunuz.


Etkinlik Başvuru Formu '22 [Blok]






Daha Fazla Bilgi Edinin :
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

Re: 2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

#2

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

Kendisi mini, verimi maxi olsun dediğimiz kampımız için yaklaşık 1 haftadır havayı takip ediyoruz. Gün yaklaştıkça veriler çok iç açmasa da daha tutarlı hale gelmeye başladı tabi.

Genel anlamda bir meteorolojik bilgilendirme yapmak gerekirse:

- Sakarya-Serdivan bölgesi Çarşamba gününden itibaren yoğun bir yağış alacak gibi görünüyor. Özellikle Perşembe günü neredeyse tüm modeller fazlaca yağış gösteriyor. Bu da tahmin edersiniz ki hafta sonunu maalesef etkileyecek bir durum.

- Cuma günü için konuşmak gerekirse yağış yüzdesi %50 diyebilirim. Sakarya için tutarlı olan modellerin bazıları Cuma yağış ihtimalini az gösterse de genelde tercih ettiğimiz başka modeller Cuma günü için de yağış gösteriyor.

- Cuma günü yağış olmadığı senaryoda Cumartesi çok da sıkıntıya girmez gibi. Çarşamba-Perşembe yağan yağmurun etkileri Cuma ve Cumartesi toparlanabilir. Cuma günü yağış olduğu senaryoda ise Cumartesi baya bir sıkıntıya girer maalesef. Art arda 3 gün yağış olunca arkasından yerlerin durumu vs. hemen toparlanmaz tahmin edersiniz ki. :cry:

- Her bir cümlede daha da kötüyü yazıyor gibi olsam da bir ihtimal hakkında daha bilgilendirmek istiyorum. Çok fazla modelde olmasa da bir iki modelde gözüme çarpan Cumartesi yağış ihtimali de var. Oldukça az bir mm değeri var ve ihtimal oldukça düşük duruyor. O gün için tutarlı bir şey söyleyebilmek için erken.

- Kısaca Cumartesi etkinliğin başlayıp başlamama durumu tamamen Perşembe ve Cuma gününün durumuna bağlı.Çok sıkıntı koşullar olmadığı sürece Cumartesi gününü de değerlendirmek istiyoruz.

- Etkinliği yapacağımız günlerde yağış etkisini bir kenara bırakacak olursak rüzgar yön ve şiddetinden yana bir sıkıntı yok.

- Ek: İstanbul da iki gün için oldukça yağışlı ve meteorolojik olarak şenlikli gibi. Şemsiyelerinizi almadan çıkmayın.

Meteorolojik olarak durum şu an bu şekilde. Güncel verileri takip edip, yerel pilotlar ile iletişim halindeyiz. En güvenli ve en verimli şekilde bu kampı yapmayı temenni ediyoruz. Şu an için içimizi ferah, enerjimizi yüksek tutalım. :)

Etkinlik içi araç, konaklama vs. durumları da ayarlanmaya başladı. Daha verimli bir planlama için herkes başvuru formunu doldursun.

Etkinlik Başvuru Formu '22 [Blok]






Daha Fazla Bilgi Edinin :
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

Re: 2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

#3

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

Kendisi mini, verimi maxi olsun dediğimiz kampımıza 2 gün kala genel bir bilgilendirme yapmak için tekrar geldim...

Hava durumu için geçtiğimiz günlerde mesaj #2'de bilgilendirme yapmıştık. Orda yazılan ihtimaller aynen devam ediyor. Bugün için oldukça fazla yağış ihtimali vardı zaten maalesef beklendiği gibi de baya bir yağış olmuş. Cuma ve Cumartesi için de belli modeller yağış gösteriyor demiştik. Şu an hala takip ediyoruz. Yarının durumuna göre etkinlik başlangıç günümüz tam olarak netlik kazanacak.

Meteorolojik bilgilendirmenin yanında akıllarda maliyet sorularının da gezdiğini biliyorum. İlk yazdığım planda Denizli kampı gibi düşük maliyet beklenmemesini söylemiştim ama durmadık çabaladık yine beni yalanladık. Sınav haftası olmasına rağmen yine baya bir uğraş sonucu maliyeti olabildiğine minimuma indirgedik. Sakarya gidiş-dönüş ve ordaki şehir içi transportumuzu okul aracı ile halledeceğiz. Okul aracı tepe in-çık için uygun olmadığından o kısım için de yerel bir abimiz ile tepe kısmını halledeceğiz.
Bunların yanında konaklama için güzel bir gelişme oldu. Hepimiz için olmasa da özellikle öğrenci arkadaşların KYK yurtlarında kalabilmesi için ayarlamalar yapıldı. Maalesef kontenjan yeterli olmadığı için bazı çalışan arkadaşlarımız Şeker amcamız ile kalacak. Bu konu hakkında detaylı bilgilendirme kişilere özel olarak da yapılacaktır. Öğrenci arkadaşların çoğunluğu Kyk yurdunda kalabilecek bu da bizleri konaklama masrafından kurtarmış oldu.
Yemek kısmını Sakarya'da her türlü halletmek basit oluyor (bknz:Boşnak&Bahadır). Kyk yurdu içerisinde ücret ödendiği sürece kahvaltıya ve akşam yemeğine dahil olabilirmişiz. Bu kısım biraz etkinlik akışı ve kişi tercihine bağlı olur.

Kişi sayısı ve meteorolojik verilere bağlı dinamik bir planlama içerisindeyiz hala. Detaylı maliyet duyurusu etkinlik gün-kişi sayısına bağlı hesaplanır ve MEAcı arkadaşlar tarafından bilgilendirmesi yapılır. Kişisel herhangi bir durumu olanlar lütfen etkinlik öncesi bize ulaşsın.


Sizden beklenen bu saatten sonra sadece enerjiyi yüksek tutup dua etmeniz değil. Bunların yanında etkinliğe teknik açıdan hazırlanmanız.

BPE arkadaşlardan uzun süredir uçuş yapmayanlar var. Bazılarınız Sakarya'dan ilk kez uçuş yapacaksınız. Önceki Sakarya etkinliklerinde okumanız ve hazırlanmanız gerekenler adına belli bilgilendirmeler yapılmıştı. Aşağıya etkinlik öncesi anlamanız ve üstünden sürekli tekrar etmeniz gereken şeyler hakkında bazı linkler bırakacağım. Özellikle ilk Sakarya uçuşu olacak arkadaşların videoyu izlemesi zorunludur. Arazide tekrar brifing verilecek olsa da orada size de sorular gelecektir. Hazırlıklı olmanız gerekir.

BPE+ arkadaşlar zaten durumu biliyorlar. Umuyorum hem başlangıcın hem bizim tam verim alacağı hava şartları olur. Bizim için yapılan Yelken Uçuş tekniği ve Palye teorik dersine katılmayanlar vardı. Hem onlar için hem de tekrar izleyip bilgi tazelemek isteyenler için de aşağıya linki bırakacağım.
Hazırlıklı olalım çatır çatır Yelko atalım. :D


BPE link:
Uçuş Tekniği ve Sakarya İniş Planlaması
Kırantepe - Sakarya Uçuş Paterni

BPE+ link:

Yelken Uçuş ve Palye Tekniği - KPE Teorik 2


Şu anlık durumlar böyle. Bu başlık altından diğer bilgilendirmeler yapılmaya devam edilir. Sorusu olan İdari kurul ekibine ulaşabilir. Verimli ve emniyetli bir kamp olması temmenisiyle ben kaçtım.. :)
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

Re: 2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

#4

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

Son aldığımız bilgilere göre Sakarya'da burada olduğundan çok daha fazla yağış olmuş ve bugün de hava kapalı,yağışlı. Şartları zorlayıp gitsek belki akşam sortisi atılabilirdi. Bunun da düşük ihtimalini göze almak istemiyoruz. Bunlar doğrultusunda etkinliğin 30.04.2023 PAZAR günü çıkışlı 2 günlük bir etkinlik olmasına karar verilmiştir.

Maliyet duyurusu ve etkinlik listesi yakında yayınlanacaktır.
Kullanıcı avatarı
Hasan Batıkan Yiğit
Mesajlar: 9
Kayıt: 20 Eki 2022, Prş, 18:30
Tam Adı: Hasan Batıkan Yiğit
Kulüp ID: 2022066

Re: 2022 / 3 Yamaç Paraşütü Eğitimi Mini Kamp Planı

#5

Mesaj gönderen Hasan Batıkan Yiğit »

Net Etkinlik Ücreti, her etkinlik olduğu gibi etkinlik sonunda belli olacaktır.

Etkinlik Ücreti : 330 TL dir. Etkinlik içinde nakit para muhafazası ile uğraşmak istemediğimizden ödemeyi ibana göndermek zorunludur.

Her etkinlik için farklı bir iban paylaşılır. Lütfen ibanı kontrol edin ve eski hesaplara göndermeyiniz.

Belirtilen bedeli aşağıda verilen hesap bilgilerine gönderiniz :
  • Banka :
    • QNB Finansbank ( EnPara )
  • Hesap sahibi :
    • @Hasan Batıkan Yiğit
  • Iban :
    • TR46 0011 1000 0000 0123 1951 12
Kilitli